Vad händer?

Ibland får man låta ambitionen vila!
Ibland får man låta ambitionen vila!

Föregående inlägg – Små steg

Nästa år, 2013, hade jag ganska gott om kunder. Både kroppsbehandlingar och senare även EFT-klienter när kurserna och certifiering var över, det kändes bra. Men det drog i målarådran fortfarande och jag beslöt mig för fler kurser – ville väcka fler principer. Jag hade ju redan väckt insikter och intuition genom EFT-sessionerna … nu ville jag väcka resten. Den där starka inneboende kraften, som jag visste och kände fanns där inom mig – men den vågar jag väl inte släppa ut. För vad kunde hända då?!

Jo, det blev jag varse efter sista kursdagen, den 25 augusti 2013. Inte genast, utan sakta smygande … men jag kan ändå med säkerhet koppla det med det datumet. Tänk dig någon som ständigt var ute på möten, nätverksträffar, mingel och föreläsningar, satt i styrelsen några år i en idéell förening (jasså, har jag inte sagt det) plötsligt tappar sugen, lusten, orken … Luften gick ur mig!

Tills den 13 mars 2014 då jag bestämde mig för att gå Quantumfysisk Mentorutbildning hos Bröderna Tranberg. Den kursen var början på räddningen … den var närmast transformerande, ja jag rekommenderar den starkt! Och den väckte något inom mig igen, ett spirande frö till nyfikenhet och lust. När lärarutbildning block A i Vedic Art dök upp tvekade jag inte en sekund, den ska jag gå! Sagt och gjort!

Men nu var jag ju bara halvvägs … fortfarande en känsla av att stå på vänt. Vad är det jag ska vänta in? Jaha, lyssna inåt … stilla mig – skala ner. Aaaagh, så lätt att säga men så svårt att göra!

Ja du kanske förstår att 2014 blev ett tufft år med många beslut … och energikrävande!

Små, men många små steg.

Föregående inlägg – Företagsstarten

Tiden går – den står ju som bekant inte stilla; nätverksträffar, möten, klientarbeten, webinarer, kurser IRL och kurser på nätet avlöser varandra. Börjar känna mig pressad att prestera – hör hur tankarna mal runt, runt – kom igen nu! Lite fokus kanske? Är det detta jag ska jobba med? Nästa steg?

Ja, den sista frågan blev mer och mer relevant efter att jag gått kurserna i Vedic Art, frigörande målning. Min lärare där var den andra personen i mitt liv som kom att innebära stor förändring – och det är jag så tacksam för idag.

MålningFärg
Vedic Art – frigörande målning

När jag målade … tiden försvann, jag var som i en bubbla … det var ren och skär magi! Och vilka fantastiska skapelser – var det jag som gjorde dessa?! För varje princip (kod) som väcktes, desto mer skedde inom mig … jag ville bara ha mer!

Åren 2007 till och med 2011 fokuserade jag på massage, ansiktsbehandling, manikyr och pedikyr. Det är ganska fysiska behandlingar, kroppen tar stryk … och jag vill ju hålla länge än! Så återigen, fokus, nästa steg? Hela 2012 gick dels i EU-projektet Nytänk och i Nya Ledarskapets namn. Mycket lärorikt! Fick bli coachad av flera duktiga coacher, och bara suga åt mig kunskap, vilken ynnest!

Ja, egentligen är det helt otroligt vilken resa jag gjort – hittills – fortsättning följer…

PS. Nu har jag ju skrivit om den första och den andra personen som varit omvälvande och betydelsefulla i mitt liv. Då menar jag i mitt yrkesverksamma liv som egen företagare. Men ni förstår säkert att mina föräldrar, syskon och framförallt min man och barn är nummer ett!

Företagsstarten

Spaning pågår ...
Spaning pågår …

Föregående inlägg – Resan…

Jag startade alltså med svensk klassisk massage, byggde på med ansiktsbehandlingar, manikyr och pedikyr. Några år gick och jag började återigen fundera på framtiden, jag behövde något annat för att inte slita ut mig helt i axlar, rygg och händer. Så jag började mitt sökande, deltog på seminarier och nätverkade så ofta jag kunde. Tänkte att det är bra att synas. Så jag gick på det ena efter det andra – tills en dag … jag träffade på den person som blev min första stora omvälvande bekantskap!

Hon var EFT-coach och vi började prata, till slut bokade vi ett första möte, sedan EFT-sessioner där jag fick jobba med mig själv och gå ”ner i gyttjan”. Kände att det här var nästan för bra för att vara sant, men bara nästan, det fungerade verkligen! Jag kände mig starkare och började våga stå upp för mig själv, började kunna säga ifrån, ja, att helt enkelt våga säga nej! Om detta fungerade på mig så var det inget att tveka på, jag bokade kurs och gick utbildningen till EFT-practioner och tog så småningom certifiering. Detta är EFT

Jobbade på ett tag till med klienter, som blev överraskade över så snabb och positiv effekt, och det kunde jag ju inte annat än vara glad över. Men fortfarande gnagde något inom mig – som ville säga mig något, fast jag sprang på som vanligt i X2000-fart.

Ännu hade jag inte lärt mig att lyssna inåt, att stilla mig …

Min resa, forts…

Jag blickar framåt
Jag blickar framåt

Från början – klicka här (öppnas i nytt fönster) Livet före…

Mitt liv före Vedic Art, alltså före den 24 november 2012, rullade på precis som för alla andra. Fast det är klart, alla flyttade kanske inte 16 gånger under skolåren förstås. Det gjorde vi, det var inget jag ville, men som barn hade man inget att säga till om!

Grundskolan avklarad… började jobba ganska direkt efter det… småningom träffade jag kärleken… skaffade hus… gifte oss… fick barn… ja, sedan sprang åren iväg.

Någonstans september 2007 började jag på allvar fundera på resten av mitt liv, och vad jag ville göra? Det ena gav det andra och så gick jag en massageutbildning på fritiden, i nästa andetag hade jag sagt upp mig efter 26 år på Volvo! Jag startade enskild firma… wow… var detta jag?! Okej, bollen var satt i rullning och jag hade klivit ut ur min komfortzon!

Men detta var bara början…

Livet före och efter Vedic Art, min resa!

Små försiktiga steg - håll balansen.
Små försiktiga steg – håll balansen.

Visst är väl livet förunderligt ibland? Livet går sin gilla gång vare sig du gör något eller inte. Vi formas av livet, av omgivning och miljö. Man tror att detta är livet, så här kommer det alltid att vara… tills en dag… man sakta, sakta vågar ta nya steg. Då händer det saker må du tro!

När jag började ta mina första trevande steg utanför min trygghetszon så hade jag ingen aning om vart det skulle leda… MEN… kan säga att, även om det stundtals varit tungt och fruktansvärt jobbigt, så skulle jag nog inte vilja ha det ogjort. Det gör ont, men man växer.

Ja, bara detta… att gå in i en bloggutmaning på 21 dagar… bara kasta mig ut! Det är visst dags att ta tag i skrivandet som legat och gnagt inom mig länge, viljan har funnits men inte modet.

Med detta sagt så kommer min historia om livet före och livet efter Vedic Art. Kursen som dök upp när jag som bäst behövde det. Fast det visste jag ju inte då…

…nu börjar resan… välkommen att hänga med!

PS. Vill du hänga med från allra första början så är mitt första inlägg här: Lev EGO

Bloggutmaning Dag 28

Dagens änglakort: Skaparkraft

Använd dina andliga gåvor och dina naturliga förmågor för att dra till dig det resultat du önskar.

Dagens inspirationskort: Klaga inte över att du inte har tid – det är en fråga om prioritering.

Dag 28 (sista Magiövningsdagen!) – Kom ihåg Magin!

– Räkna dina välsignelser. Skriv dina TIO dagens och skriv även varför du är tacksam. Tack, tack, tack!

– Kom ihåg magin genom att räkna gårdagens välsignelser och skriva ner dem. En hjälp att hitta dem, fråga dig själv: Vilka positiva saker hände igår? Gå igenom gårdagens händelser tills du har hittat tio som du är tacksam för. Säg det magiska ordet ”tack” tyst för dig själv för varje händelse. I framtiden kan denna övning göras genom att skriva upp välsignelserna på en lista, säga dem högt eller tyst för dig själv.

– Innan du somnar tar du din magiska sten i handen och tackar för det bästa idag.

Nu är dessa 28 dagar till ända. Men du kan alltid gå tillbaka och använda dig av någon övning som du känner att du skulle behöva göra fler gånger, t ex för att läka relationer, eller något annat som passar dig.

Lev livet väl, vi har bara ett!

Bloggutmaning Dag 27

Dagens änglakort: Solarplexuschakrat

Det är tryggt för dig att vara kraftfull och att ta kommandot över ditt liv på ett positivt sätt.

Dagens inspirationskort: Det gäller att hålla nyfikenheten vid liv.

Dag 27 – Den magiska spegeln

 –  Förändra personen du ser i spegeln så kommer din värld att förändras!

– Räkna dina välsignelser. Skriv dina TIO dagens och skriv även varför du är tacksam. Tack, tack, tack!

– Varje gång du ser dig själv i spegeln, säg TACK och mena det mer än du någonsin menat det tidigare.

– Nämn gärna tre saker som du är tacksam för hos dig själv! Var tacksam för att du är du, och tacksam för att du är just precis så som du är!

– Innan du somnar avslutar du dagen med att krama din magiska sten och tacka för det bästa idag!

Lev livet väl, vi har bara ett!

Bloggutmaning Dag 26

Dagens änglakort: Kronchakrat

Var uppmärksam på dina idéer. De är gudomlig vägledning som har sänts som svar på dina böner.

Dagens inspirationskort: Ta dig tid att lanera och filosofera!

Dag 26 – Magisk omvandling av misstag till välsignelser

”Förvandla dina sår till visdom”/Oprah Winfrey

– Räkna dina välsignelser i din magiska bok. Tio stycken. Beskriv varför du är tacksam. Tack, tack, tack!

– Välj ut ett MISSTAG som du gjort i ditt liv. Välj gärna ett som väcker starka känslor hos dig! Hitta sammanlagt TIO välsignelser som du är tacksam för som blev en följd av detta misstag. Skriv ner dessa.

En hjälp att hitta välsignelser kring ett misstag är att t ex ställa sig frågor som ”Vad lärde jag mig av detta misstag?”, ”Vilka positiva händelser resulterade detta misstag i?”.

Det som hjälper oss i denna övning är att sluta skuldbelägga andra människor för det som hände, och istället erkänna våra misstag och lära oss av dem. Först då kan vi gå vidare. Enligt attraktionslagen kommer annars misstaget att upprepas om och om igen tills vi verkligen lär oss av dem.

– Innan du somnar håller du din magiska sten i handen och tackar för det bästa idag.

Lev livet väl, vi har bara ett!

Bloggutmaning Dag 25

Dagens änglakort: Har du bett dina änglar om hjälp?

Dina änglar vill hjälpa dig med den här situationen, men de behöver ditt tillstånd innan de kan ingripa i din fria vilja.

Dagens inspirationskort: Gläds åt andras framgångar!

Dag 25 – Den magiska påminnelseleken

Idag ska vi leka och ha roligt med universum! Vad sägs om det? Spännande, eller hur?

Föreställ dig att universum tycker om dig, värnar om dig och bara vill tillfredsställa dina behov och önskningar. Denna dag ska vi påminna oss just om allt som vi har som är fantastiskt och bra, men även påminna oss om det vi önskar.

För att leka denna lek behöver du gå runt idag och titta dig omkring och se vad du önskar att du vill ha. Idag kan du blanda hej vilt. Där kanske går någon med din ”perfekta vikt” om det är så att du har övervikt som du önskar bli av med, så tänker du ”Tack för min perfekta vikt!”, eller du kanske hör en polisbil och du påminns om att du är trygg, eller en kollega börjar berätta om en spännande hobby som du också känner en längtan att börja med.

En vän kan skicka ett sms eller ringa och visa sin omtanke och då påminns du om tacksamheten för den personen.

  • Börja som vanligt dagen med dina TIO tacksamheten, och skriv varför du är tacksam för dessa tio. Tack, tack, tack!
  • Under dagen idag ska du uppmärksamma SJU saker som du ska känna tacksamhet för genom det som händer under dagen. (se exempel ovan)
  • Avsluta dagen och kvällen med den magiska stenen och tacka för det bästa som hänt idag.

Lev livet väl, vi har bara ett!

Bloggutmaning Dag 24

Dagens änglakort: Känslighet

Hedra och respektera din djupa känslighet för den är en gåva till oss alla.

Dagens inspirationskort: Behagliga tankar är bra att falla i sömn på.

Dag 24 – Den magiska trollstaven

Idag ska du föreställa dig att du har en magisk trollstav i ditt inre som du sveper framför dig i övningen nedan.

– Räkna dina välsignelser. Skriv dina TIO dagens och skriv även varför du är tacksam. Tack, tack, tack!

– Välj ut TRE personer som du tycker om och som du vill hjälpa mer med hälsa, välstånd eller lycka, eller kanske alla tre. Tag fram en bild på var och en av dessa tre personer.

– Håll bilden framför dig och föreställ dig att du tar emot beskedet om personens goda hälsa, välstånd eller lycka. De är helt och hållet återställda och du tar emot den goda nyheten om detta. Öppna ögonen med bilden fortfarande framför dig och säg de magiska orden: ”Tack, tack, tack för XX´s hälsa/välstånd/lycka”. (fyll i personens namn).

– När du är klar med en person går du vidare och gör om proceduren med nästa person och foto.

– Innan du somnar ikväll tar du din magiska sten och tackar för det bästa idag.

Lev livet väl, vi har bara ett!