Bloggutmaning Dag 20

Dagens änglakort: Föräldrar

Den gudomliga sanningen är att dina föräldrar älskar dig för evigt, efter bästa förmåga. Änglarna hjälper dig att läka smärta som har att göra med din far eller mor.

Dagens inspirationskort: Låt andra få känna sig betydelsefulla!

Dag 20 – Hjärtats magi 

Som du säkert har förstått nu – och känt – så är tacksamhet som en muskel som behöver tränas upp. Ju mer du tränar på det, desto djupare tacksamhet kan du känna. I djupet av ditt hjärta.

Dagens övning hjälper dig med detta: Att fördjupa din tacksamhet. Forskning har visat att om man mäter hjärtfrekvensen på en person som känner tacksamhet in i hjärtat, så börjar hjärtat så mer lugnt och jämt. Mer harmoniskt. Detta stärker immunförsvaret och förbättrar din hälsa.

Sitt och blunda, lägg till en början din högra hand på hjärtat om du tycker att det är svårt att känna in hjärtat. Andas in och ut långsamt och lugnt. Sedan säger du ordet tack och känner tacksamheten i hjärtat. Du kan också prova att ”säga” tack från hjärtat direkt. Prova dig fram och känn att du känner att ditt tack kommer på rätt ställe = hjärtat. Praktisera detta på dagens övning (och kom ihåg att ju mer du tränar på detta, desto bättre kommer det att gå).

Så småningom kan du komma att känna tacksamheten i kroppen, t ex genom tårar eller gåshud. Ta fram dina tio önskningar (som vi gjorde dag 13) och så kör vi dag nr 20:

– Räkna dina dagens TIO välsignelser i din magiska bok. Tack, tack, tack!

Lev livet väl, vi har bara ett!