EFT är en spjutspetsmetod för all stress

Emotional Freedom Techniques, kort sagt EFT, har varit till stor hjälp för mig. Efter bara 3 sessioner blev jag fri från min begränsning att säga nej och våga stå upp för mig själv. Med denna kraftfulla enkla metod har jag insett att min mission nu är att sprida EFT så långt det är möjligt.

I stället för den traditionella metoden av samtalsterapi på 10 – 15 veckor,  kan EFT på 4 – 5 timmar, under en timmes session per vecka vara det som gör skillnad i ditt liv. Genom samtal och ”knackningar” på 9 akupunkturpunkter släpper spänningar och blockeringar, du kan befria dig från gamla sanningar och får nya insikter. Snabbt, enkelt och effektivt.

Direkt effekt

EFT lugnar känslohjärnan så att oro, spänningar, huvudvärk, kramp i magen och andra obehagskänslor i kroppen vanligen släpper inom minuter. När du åter är lugn och avspänd blir du mer fokuserad, sover bättre och mår bättre.

Indirekt effekt
Våra känslomässiga reaktioner = våra upplevelser av det som händer är det som orsakar stress, inte händelserna i sig. Stress och känslor som ilska, oro, nervositet m.m som väcks gång på gång påverkar hälsan negativt. Högt blodtryck, hjärtsjukdom, stroke, depression, smärtor i rygg och nacke och sömnproblem. EFT använder du för att förändra dina inlärda stressmönster.

Har du råd att avstå från att ta ett språng in i den nya tidens metoder som det skrivs alltmer om?
Om inte så … ja då fortsätter ditt liv som tidigare…

Snabbversion av EFT
 
Steg 1 – Definiera problemet, enkelt, direkt och personligt.

Steg 2 – Känn efter hur obehagligt det är just nu,  på en skala : 0-10.

Steg 3 – säg ditt ”problem” högt för dig själv 3 gånger samtidigt som du ”knackar” på handkanten. Man börjar alltid på handkanten, därefter följer 8 punkter i tur och ordning.

Trackbacks