Vedic Art

Mina målningar från min allra första målarkurs i VA med Ewa J Sundberg som lärare.

 Detta är Vedic Art:

I över 5 000 år har den funnits, den Vediska livsfilosofin (även Ayur Veda finns i denna) som syftar till att vi alla skall kunna leva ett harmoniskt och lyckligt liv, tillsammans… men också var och en.

Konceptet bygger på De 17 Vediska Livsprinciperna som sedan 1987 kombinerats med målandet som ”verktyg” i konst- och skaparmodellen Vedic Art. Vi har alla dessa 17 principer i oss, kanske i vårt DNA. Dock har principerna blivit gömda, glömda och blockerade hos de flesta människor i vår tid.

Vedic Art handlar om att måla utifrån känslan helt kravlöst. Att låta det som vill komma fram få komma fram på målarduken. Det bygger på 17 principer och genom enkla övningar väcks skaparkraften inom oss upp igen, fokus ligger på processen och flödet mer än själva resultatet.

Det handlar inte om teknik, det handlar om ditt eget sätt att se. Det handlar om ditt personliga uttryck. Man talar om konsten att leva. De Vediska Principerna kommer att bli en hjälp för dig på vägen till att finna ditt eget uttryck, även i livet.

Alla kan måla, vi har kunskapen inom oss!